17 Mayıs 2024 Cuma

GÜÇLÜ HAFIZA İÇİN OKUNAN DUA

      

              Arapçası 


اَللَّهُمَّ ارْزُقْنَا حِفْظَ الْمُرْسَلِينَ وَاِلْهَامَ اْلاَنْبِيَاءِ وَفَهْمَ اْلاَوْلِيَاءِ بِكَرَمِكَ يَا اَكْرَمَ اْلاَكْرَمِينَ وَبِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ
     

                Okunuşu 

 
" Allahümmerzukna hıfzal-mürseliyn . Ve ilhamel-enbiyaa-i ve fehmel evliyaaa-i bi keramike ya ekramel ekramiyn ve bi rahmetike ya erhamer-rahimiyn . “
     

                   Anlamı 


Ey Allahım ! Bizi Rasullerin hafızası, enbiyanın ilhamı, evliyanın anlayışı ile rızıklandır. 
Ey Keremlilerin en Keremlisi Ve Ey Merhametlilerin en Merhametlisi olan Allahım !
     Bu çizgide en güzel yol Peygamber efendilerimizin, Alimlerimizin uygulamalarıdır. Beynimizi boş bırakmamamız gerektiği gibi ne ile doldurduğumuza da pek dikkat etmeliyiz. Düşünmek gerekiyor nasıl ezberlemişler o kadar ilmi. Pazardan çürümüş bir meyve ve sebzeyi poşete atarsak diğerlerini de çürüttüğü gibi. Bilginin de faydasız olanında kaçınmak gerekli. Zekanın açılması, hafızanın gelişmesi için dua okumanın yanında, maddi tedbirlere uymak ve yapılan işin gereklerini yerine getirmek gerekir. Dersine çalışması gereken bir öğrenci sadece diliyle değil haliyle ve bedeniyle de dua etmelidir. Buna fiili dua denilmektedir. Üzerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdikten sonra diliyle dua etmek de kavli duadır. İki kanatlı bir kuş gibi, hem fiili hem de kavli duayı beraberyapmakla istediği yere uçabilecektir.
Ayrıca öğrendiklerini unutmamak ve onları korumak için de bazı tedbirler almalıdır. Çünkü unutkanlığa sebep olan konular vardır. Bunlardan sakınmak gerekir. Bazılarını kısaca söyleyelim:
1- Harama bakmak.
2- Haramla beslenmek.
3- Zihni çok yoracak olan gereksiz şeylerle doldurmak. Televizyon, bilgisayar başında gereksiz vakit geçirmek.
5- Zihnin sürekli çalışmasını engelleyecek kadar boş durmak.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yaptığınız için teşekkürler